Singlereizen, het grootste aanbod

Singlereis? Singlereizen zijn groepsreizen voor alleenstaanden. De mooiste en leukste singlereizen vind je op deze website. Onder andere singlereizen Nederland, Europa en Azie. Maar ook singlereizen naar bijvoorbeeld Costa Rica, Sri Lanka, Japan of China. Of je nu een singlereis zoekt voor 30+ers, 40+ers of 50plussers, je vindt deze hier. Ook voor last minute single reizen.

Last minute singlereis? Kijk bij last minute vakantie deals. Je kunt hier singlereizen vergelijken van bijvoorbeeld Estivant Reizen, Goed Idee Reizen ( 50 plus, christelijke singles ), Cirkel Vakanties, ook voor single wintersportreizen of TUI single Reizen. Maar ook als je je als single wilt inschrijven voor een zeilvakantie, yogavakantie of wellness vakantie, vind je hier de juiste singlereis.


En natuurlijk vind je hier ook singlereizen voor eenoudervakanties. Via de informatie hieronder kan je de mooiste singlereizen en de organisaties achter deze alleenstaanden reizen met elkaar vergelijken. Ga nu naar onze website en zoek binnen het unieke aanbod singlereizen naar jouw ideale singlereis. Hier vind je alle informatie over singlereizen en groepsreizen voor singles

wijnproeverij single reis

Welke reisorganisaties bieden singlereizen aan?

Er zijn meer dan 10 reisorganisaties gespecialiseerd in singlereizen, hieronder een globaal overzicht van de aanbieders met het grootste aanbod singlereizen.

 • Cirkel Vakanties, o.a. single wintersportreizen, single zomervakanties, wandelen, fietsen, strandvakanties. Cirkel Vakanties is, net zoals Estivant, een echte 100 % singlereizen specialist, ook voor eenoudervakanties. Als je een goedkope singlereis zoekt die tevens gezellig en avontuurlijk is, is Cirkel jouw vakantie partner, ook voor single reizen 40, 45 en 50 plus.
 • Goed Idee Reizen, christelijke reisorganisatie welke singlereizen voor met name 50 plussers organiseert, ook bijbelreizen naar Israël, vaarreizen, wandelreizen en fietsvakanties. Voor christelijke 50 plus single reizen.
 • TUI single reizen, in heel Europa te vinden. Ook voor een single weekend.
 • Aktivatours singlereizen, voor actieve singles. Aktivatours is de specialist in actieve single fietsreizen en wandelreizen. Singlereizen in heel Europa.
 • Amorgos, zeilvakanties en zeilcursussen. Zij verzorgen ook vaar singlereizen. Singlereizen met leeftijdsgenoten.
 • Puur en Kuur Singlereizen, bieden yoga en wellness reizen voor singles aan. Ook yoga en wellness singlereizen in Nederland.
 • Sawadee, Verre singlereizen naar onder andere het Midden-Oosten, Azië, Oceanië, Latijns Amerika en Europa. Sawadee singlereizen zijn populair bij singles die van avontuurlijke en verantwoorde reizen houden.
 • Shoestring singlereizen, is vergelijkbaar met Sawadee. Ook hier een groot aanbod avontuurlijks singlereizen naar verre bestemmingen. Bij Shoestring nemen voor jongere mensen aan de singlereizen deel, 20+, 30+, 40+


Welke types singlereizen zijn er?

Singlereizen zijn, in grote lijnen, onder te verdelen in de volgende categorien, bepaalde singlereizen vallen in meer dan een categorie.

 • Singlereizen 50 plussers
 • Singlereizen 20 tot 35 jaar
 • Singlereizen 30 tot 45 jaar
 • Singlereizen voor senioren
 • Singlereizen voor jongeren
 • Eenoudervakanties ( singlereizen voor alleenstaande ouders, met en zonder kids )
 • Verre singlereizen ( onder andere Fox Reizen en Sawadee ).
 • Singlereizen Nederland
 • Singlereizen Europa

Als je je bij een bepaalde reisorganisatie in wilt schrijven voor een singlereis en graag aansluiting wilt bij leeftijdsgenoten dan kan je aan de organisatie vragen welke singlereis of groepsreis het beste aansluit bij jouw leeftijd en persoonlijkheid.

yoga groep in de natuur

Wintersport singlereizen

Singlereizen voor wintersporters. Vind hier een single wintersport reis. Er is een groot aanbod wintersport singlereizen, voor singles die een groepsreis willen boeken en van wintersport houden. De meest bekende wintersport reisorganisatie voor singles is Singlesnow, zie hierboven.

singelreizen wintersport

Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een single wintersportvakantie in Oostenrijk, Sauerland, Italie, Frankrijk of Kroatie. Aan de meeste wintersport singlereizen nemen singles deel in de leeftijdsgroep 30 tot 50 jaar, er zijn echter ook single wintersportreizen voor jongeren, senioren, alleenstaande ouders met kids en christenen. Hier vind je een overzicht van organisaties die wintersport vakanties voor singles aanbieden. Wintersport Singlereizen zijn er ook voor beginnende wintersporters.  Het is mogelijk tijdens zo een wintersport groepsreis voor vrijgezellen, skiles te krijgen.


Singlereizen naar verre bestemmingen

Singlereizen naar verre bestemmingen. Ben je alleenstaand en heb je zin om met andere alleenstaanden een verre rondreis te maken?? Er zijn verschillende reisorganisaties die singlereizen naar verre bestemmingen organiseren. De bekendste zijn Fox Reizen (nu ANWB vakanties) en Shoestring. Er zijn ook Vlaamse reisorganisaties en reisbureaus waar je een verre alleenstaanden groepsreis kunt boeken.

selfie rondreis singles

Boek bijvoorbeeld als vrijgezel van 30 of 40 jaar een verre singlereis bij Shoestring met bestemming Vietnam, Cuba of Sri Lanka of ga op reis met andere singles via Fox singlereizen naar Zuid-Afrika of Japan. De verre singlereizen van Fox en Shoestring zijn geheel verzorgd en bieden avontuur, cultuur en veel gezelligheid. Boek nu een 7 daagse, 15 daagse of 22 daagse singlereis naar de verre vakantiebestemming waar jij jouw grote avontuur gaat beleven!


Singlereizen, waar moet je op letten bij het boeken van een singlereis?

Singlereizen zoeken en boeken. Als je je in wilt schrijven voor een singlereis dan zijn een aantal zaken, extra van belang. Zorg in ieder geval dat je je inschrijft voor een type singlereis die goed aansluit bij jouw persoonlijkheid. Als je niet van wandelen of fietsen houdt, moet je je bijvoorbeeld niet inschrijven op wandel- of fiets singlereizen.

singles fietsvakantie

Als je niet van de zon en warmte houdt, ga je uiteraard niet voor een single strandvakantie. Met andere woorden, voordat je je inschrijft voor een singlereis moet je je goed vergewissen hoe het programma van de reis er uit ziet. Je hebt vele soorten singlereizen en boek vooral een alleenstaande reis die aansluit bij je interesses en leeftijd. Zie bijvoorbeeld onze informatie over 50 plus singlereizen.


Net zo belangrijk is dat je je een singlereis boekt die goed aansluit bij jouw leeftijd. Ben je bijvoorbeeld 35 jaar dan kan je je  het beste inschrijven voor singlereizen in de leeftijdscategorie 30 tot 40 of 30 tot 45 jaar. Bij iedere reisorganisatie hanteren ze andere leeftijdsgroepen. Je kunt aan de betreffende reisorganisatie, bijvoorbeeld Djoser, Shoestring, Kras Reizen, Estivant Reizen of Goed Idee Reizen ( de laatste voor christelijke singlereizen ) vragen hoe een bepaalde groep is samengesteld ( niet alleen leeftijd maar ook verdeling man/vrouw ) en je voor die singlereis inschrijven die het beste bij jouw leeftijd en interesses past.

single reizen zonvakantie

Ook niet onbelangrijk is de verhouding man/vrouw binnen een singelreis. Ben je bijvoorbeeld een vrouw en je wil nieuwe vriendinnen maken, dan is het belangrijk om je in te schrijven bij een single groepsreis met vrouwen. Ben je een vrouw en zoek je een levenspartner dan is het logisch dat er voldoende mannen aan de betreffende singlereis deelnemen.


eenouder vakantie in de herfst

Eenoudervakanties, voor alleenstaande ouders met kids

Er zijn ook singlereizen voor eenoudergezinnen, we noemen dat eenoudervakanties. Ook voor eenoudervakanties met kinderen. Reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in eenoudervakanties zijn onder andere Estivant Vakanties en Cirkel Vakanties. Deze reisorganisaties hebbe n leuke singlereizen voor alleenstaande ouders ( vaders of moeders ) met kids.