Bereid je single reis goed voor

Goed voorbereid op je single reis

Bij een single reis hoef je vaak niets meer te doen dan achter over te leunen en te genieten van je reis. Alles wordt al voor je geregeld: de route die jullie gaan afleggen, hotels langs de route, vervoersmiddelen en natuurlijk de verantwoordelijkheid over iedereen. Je moet alleen een ding niet vergeten.

Deze luxe begint pas zodra je als groep bij elkaar bent bij het vliegveld. Daarvoor zijn er nog een aantal stappen die je zelf moet ondernemen. Na het aanmelden van de reis krijg je vaak een overzicht met zaken die je van tevoren moet regelen. Toch is niet elke organisatie zo secuur om een complete lijst te geven. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken hieronder voor je opgesomd om zo goed mogelijk voorbereid op pad te gaan.


1. Vliegtickets boeken

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het retourtje van je vlucht. Zonder deze kom je niet op je vakantiebestemming. Check goed tot wanneer je paspoort of identiteitskaart geldig is. Het laatste wat je wilt is dat je op je vakantiebestemming erachter komt dat je paspoort te vroeg afloopt. Vermijd dit en controleer daarom alle gegevens die nodig zijn voor een soepel verloop. Neem ook je zorgpas mee op vakantie en zorg ervoor dat je een kopie mee hebt. Vaak moet je ook bij de organisatie een kopie inleveren, mocht er iets gebeuren.


2. Parkeerplaats reserveren bij vliegveld

Let erop dat je zelf het parkeerticket moet betalen bij het vliegveld. Daarom kun je het beste in een prijsvergelijker kijken om te zien wat bijvoorbeeld de goedkoopste parkeerplaatsen bij Brussel Airport zijn. Vlieg je vanaf een ander vliegveld? Dat is geen enkel probleem. Ook voor tientallen andere vliegvelden biedt ParkCare parkeerlocaties aan. Dit is een website waarbij je de laagste prijsgarantie hebt en direct kunt zien welke parkeerlocaties beschikbaar zijn. Handig wanneer je moet parkeren bij Zaventem Airport. Op deze manier bespaar je geld en heb je bovendien gegarandeerd een parkeerplaats.


zeilvakantie

Vaccinaties checken

Afhankelijk van de bestemming zul je rekening moeten houden met vaccinaties. Wanneer de reis naar Thailand gaat, dan worden bijvoorbeeld de vaccinaties DTP en Hepatitis A aanbevolen. Daarbij is het voor sommige gebieden handig om malariapillen mee te nemen. Per land verschilt het wat nodig kan zijn. Check daarom altijd goed of er mogelijke ziekten aanwezig zijn in het land waar je naartoe gaat.


Dit zijn de grootste drie voorbereidingen die je moet treffen voor je op vakantie gaat. Vaak kun je zaken als kleding, toiletspullen of een extra paar oordopjes wel regelen op de vakantiebestemming zelf. Belangrijker is om alvast je parkeerplek te reserveren bij Weeze Airport bijvoorbeeld, om geen vertraging op te lopen. Hierdoor ben je niet lang aan het zoeken naar een geschikte plek en ervaar je er ook geen stress van.