Als single op vakantie gaan

Hoe kun je als single het beste op vakantie gaan?

Als single sta je waarschijnlijk niet direct te popelen om op vakantie te gaan. Je hebt immers niemand om mee weg te gaan en dat doet jou er waarschijnlijk toe besluiten om maar niet op vakantie te gaan. Wanneer je iemand bent die graag mag reizen en op vakantie mag gaan, is dat natuurlijk hartstikke zonde. Maar je hoeft je vandaag de dag als single helemaal niet meer tegen te laten houden vanwege het feit dat je alleen bent. Er zijn namelijk tal van andere singles in België die ook alleen op vakantie gaan. De mogelijkheden om als single op vakantie te gaan, zijn de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Wanneer jij nog nooit eerder als single op vakantie bent gegaan, kan het echter wat lastig zijn om een geschikte vakantie te vinden. Daarom vertellen wij je hier hoe je als single het beste op vakantie kunt gaan. Een goede tip is ook om altijd even de anvr te checken.

Alleen op vakantie

Je kunt als single natuurlijk alleen op vakantie gaan. In dat geval boek je gewoonweg een reis bij een reisbureau of op het internet. Zo kun je tijdens je vakantie lekker naar de zon of naar een plek waar je bijvoorbeeld al heel lang heen wilt. Wanneer je voor deze mogelijkheid kiest, is de kans groot dat jij je hele vakantie in je eentje doorbrengt. Je maakt waarschijnlijk niet snel contact met andere mensen, waardoor jij je toch wel wat eenzaam gaat voelen na verloop van tijd. Je kunt er dan ook beter voor kiezen om met een groep op vakantie te gaan. Bij groepsreizen heb je vaak meer contact met mensen. Heb je echter ook al eens de mogelijkheid van een singlevakantie bekeken? Dit is misschien wel iets wat perfect is voor jou.

Op singlereis gaan

Er zijn tegenwoordig vakanties die speciaal gericht zijn op singles

Tijdens deze zogeheten singlevakanties ga je samen met andere singles op vakantie. Deze mensen zijn, net zoals jij, alleen en daardoor is het een stuk makkelijker om met elkaar in contact te komen. Door op singlereis te gaan, voel jij je een stuk minder alleen tijdens je vakantie. En wie weet heb je wel zo’n goede klik met een andere single, dat er nog iets uit voort bloeit. Dat zou natuurlijk helemaal perfect zijn! Op vrijwel alle singlevakanties heerst een ongedwongen sfeer en wordt er voldoende georganiseerd. Je hoeft bij een singlevakantie dus niet bang te zijn dat je je gaat vervelen, want er zijn activiteiten genoeg.

Mogelijkheden voor een singlereis

Wanneer jij overweegt om op singlereis te gaan, heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld met het vliegtuig naar een zonnige vakantiebestemming gaan. Dit is echter vrij prijzig en daarnaast houdt lang niet iedereen van de hitte in sommige landen. Niet alle singles kunnen zich een dergelijke vakantie veroorloven of willen gewoon liever naar een bestemming waar het iets minder warm is. Geldt dat ook voor jou? Geen paniek, want je kunt namelijk ook op singlereis met de bus. In dat geval blijf je meestal wel wat dichter bij huis, maar daar hoeft je vakantie natuurlijk niet minder om te worden. Wanneer je graag mag wandelen of fietsen, is dat zelfs ideaal. Een singlereis met de bus gaat vaak naar plekken waar jij heerlijk kunt wandelen of fietsen. Op deze manier kun je dus voldoende ondernemen tijdens je vakantie. Wanneer je naar een zonnig land gaat, heb je hier waarschijnlijk een stuk minder zin in vanwege de hitte. Een singlereis met de bus is dus ideaal voor mensen die niet veel geld hebben, niet naar een al te warm land op vakantie willen en daarnaast een actieve vakantie willen beleven.