4 redenen om met een groep singles te reizen

Je bent alleen, niemand om rekening mee te houden, maar ook wil niemand met je mee op reis. Hoewel je alle vrijheid van de wereld hebt sta je voor de keuze; ga ik niet op reis, reis ik solo of met een groep singles?

De drie keuzes geven je misschien keuzestress, zo vlak voor de zomer, maar wees gerust: er is namelijk altijd iemand die met je op reis wil. We hebben het over de groepsreis voor singles, ook wel bekend als de singlesreis. Want als je op reis wilt, maar niet alleen, dan zijn er een aantal goede redenen om een singlesreis te overwegen.


1. Alles wordt voor je geregeld

Een verre reis doe je niet zomaar. Daar gaat vaak een uitgebreide en tijdrovende voorbereiding aan vooraf. Je onderzoekt de route die je wilt volgen, de hotels langs de route, vervoersmogelijkheden en ga zo maar door. Het plannen van een grote reis kan stressvol zijn, vooral wanneer je naar een plek reist waar je de taal niet spreekt. Maar met een singlesreis kun je dat allemaal achterwege laten.

wijnproeverij single reis

Alle reizen, transfers en excursies zijn doordacht en van tevoren gepland. Dit betekent dat je alleen verantwoordelijk bent om achterover te leunen en van je reis te genieten.


2. Je keert terug naar huis met een hele nieuwe groep vrienden

Alleen reizen is bijzonder, maar voor veel mensen te spannend. “Wat als ik opeens heel eenzaam word?” Het is een interne vraag die bijna iedereen zichzelf stelt. Bij een singlesreis is eenzaamheid zo goed als verwaarloosbaar. Het reisaspect creëert een band met anderen en dat is helemaal het geval als je samen reist als een groep. Na het delen van een schat aan herinneringen en momenten, keer je terug naar huis met een nieuw netwerk van vrienden uit het hele land. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en misschien zelfs om later weer met ze te reizen.


3. Ieder persoon brengt iets anders mee

Als je alleen reist, dan leer je veel over jezelf. Als je deelneemt aan een singlesreis, dan leer je niet alleen meer over jezelf, maar ook van anderen. Een van de beste dingen die je meemaakt tijdens zo’n reis, is dat je leert van de andere reizigers waarmee je bent. Aangezien iedereen verschillende achtergronden en leerervaringen met zich meebrengt, kan elke deelnemer een uniek inzicht of perspectief bieden op reizen en het leven in het algemeen.

Zo worden er ongetwijfeld een aantal diepgaande vragen aan je gesteld die je tot nadenken zetten. Als persoonlijke groei belangrijk voor je is, dan is dit een voordeel om niet te negeren.

singles fietsvakantie


4. Je hebt altijd iemand om mee op pad te gaan

Het eerste waar je aan denkt als je een singlesreis overweegt is de eenzaamheid. Maar het mooie aan een singlesreis is dat je, terwijl je misschien alleen op je bestemming aankomt, niet alleen bent als je er eenmaal bent aangekomen. Reizen in een groep betekent dat je de ervaring deelt met anderen die een soortgelijke denkwijze hebben en openstaan om nieuwe mensen te ontmoeten.