Alleen op reis gaan, hoeft echt niet

Samen is meestal leuker dan alleen op reis. Wie single is en alleen op reis wil gaan omdat hij of zij denkt dat alleenstaande reizen niet gezellig zijn, heeft veel aan de suggesties en tips op deze pagina.

Alleen op reis gaan heeft zo zijn voordelen maar deelnemen aan een singlereis is echt veel gezelliger en een uitgelezen kans om andere alleenstaanden of alleenreizenden te ontmoeten. Je hebt alleenstaande reizen voor 40, 45, 50 en 55 plussers, voor jongeren en voor senioren ( 60 + )


Je kunt meedoen aan een actieve singlereis, single wandelweekend, strandvakantie, wellness reis, cruise, culturele reis of citytrip. En voor de wintersportliefhebbers, als je alleenstaand bent, hoef je echt niet alleen op wintersportvakantie, er worden namelijk vele wintersportreizen voor singles georganiseerd. Kijk nu eens bij het alleenstaanden reisaanbod van Estivant, Cirkel Reizen, Puur en Kuur of een andere alleenstaande reis specialist. Geniet van een vakantie met gelijkgestemden. En, je kunt als alleenstaande ook een last minute single vakantie boeken.

wijnproeverij single reis

Villavibes Groepsreizen Culinair Banner

Wellness vakantie boeken, voor iedereen heerlijk ontspannen

Wellness vakanties zijn voor iedereen geschikt. >Of je nu als alleenstaande een relax vakantie wilt boeken, met je vriendinnen op reis wilt of een groepsreis wilt boeken, wellness ontspant, is er voor iedereen en iedere leeftijd en het hele jaar door te boek. Puur en Kuur, de reisorganisatie die helemaal thuis is in wellness en gezondheisvakanties, heeft een uniek aanbod wellness reizen voor alleenreizen en alleenstaanden.

puur en kuur single wellness banner

Uit de praktijk van Puur en Kuur bleek al dat bijna 70 % van de deelnemers aan gezondheids- kuur en wellness reizen single is en vandaar een apart programma single friendly wellness vakanties.

Of je nu een wellness hotel met arrangement wilt boeken, een wellness vakantie of lange reis, bij Puur en Kuur vind je het hele jaar door de mooiste wellness aanbiedingen voor mensen die alleen op reis willen en tegelijkertijd graag andere alleenstaanden of alleenreizenden willen ontmoeten.


yoga meditatie op het strand

Reistips voor alleenstaanden

Alleen op reis? Lees deze reistips. De volgende tips kunnen je helpen bij je keuze om alleen op reis te gaan of je juist aan te sluiten bij een single groepsreis. Beide reistypes hebben hun voordelen en nadelen. Als je als vrouw alleen op reis wilt gaan en zin hebt in een verre vakantiebestemming, kan het veiliger zijn je aan te sluiten bij een single groepsreis. Dat geldt met name als je zin hebt in een avontuurlijke reis met een bestemmingen in het woelige Midden Oosten.


Als je 40, 45, 50, 55 plusser of senior bent, geef je dan op voor een single groepsreis met leeftijdsgenoten. Je ontmoet dan veel leeftijdsgenoten en zult merken dat dat de communicatie tijdens je reis ten goed komt. Veel single reisorganisaties en organisaties die verre reizen organiseren, organiseren informatiedagen waarbij films worden getoond over de vele bestemmingen en je extra informatie krijgt. Zeker bij een alleenstaanden reis of juist single reis kan zo een informatie moment, zeer zinvol zijn en je helpen bij de keuze welk type vakantie jij boekt en waar

wandelvakantie voor singles

Als je een alleenstaande bent en niet zo veel inkomen hebt, kan je proberen een last minute reis op de kop te tikken. Bij ieder type reizen is er wel aan een goedkope vakantie te komen, bijvoorbeeld door een last minute single reis te boeken. Als je een hond hebt en deze niet alleen thuis wilt laten, kan je je je hond gewoon mee op vakantie nemen. Boek bijvoorbeeld een wandelvakantie met hond in Frankrijk, Duitsland of Italië.